Federatie Les Amis de Paris-Roubaix bezocht de Vlaamse kasseien

De federatie les Amis de Paris Roubaix bezocht gisteren de Vlaamse kasseien en hierbij werd o.m. de Haaghoek aangedaan en de kern van Zegelsem.  Ze waren hierbij onder de indruk van de kilometers kasseien die geklasseerd zijn.

Dit thema kwam ook aan bod tijdens de jongste editie van de Kasseifeesten waarbij enkele leden van het Milieufront Omer Wattez in de bloemetjes werden gezet voor hun inzet voor het behoud van de kasseien.

Les Amis de Paris Roubaix voeren in het noorden van Frankrijk een strijd om het behoud van de kasseien te verzekeren en zo een levenslijn te voorzien voor de legendarische klassieker Paris-Roubaix.

Het bestuur met o.m. voorzitter François Doulcier en vice-president Jean -Guy Sapin had hierbij een korte ontmoeting met Bert Broos in Den Drijhaard in Zegelsem. in mei 2022 werd er een vriendschapscharter ondertekend tussen Les Amis de Paris-Roubaix  en de organisatoren van de kasseifeesten in Zegelsem. In 2023 worden er nog samenkomsten voorzien!