KFCE Moortsele ontvangt Voorwaarts Gijzel Oosterzele

In een derby gelden altijd andere normen

Eendracht Moortsele krijgt op zondag 16 oktober (aftrap 15 u) het bezoek van Voorwaarts Gijzel Oosterzele. Wie graag het derby Eendracht Moortsele – Voorwaarts Gijzel Oosterzele wil zien moet zondagnamiddag naar het terrein van Eendracht Moortsele. KFCE wil het derby benutten om de 7 – 0 nederlaag in Cercle Melle uit te wissen. Voorwaarts Gijzel Oosterzele wil de positieve lijn doortrekken, VGO won zaterdagavond verdiend van VC Zwijnaarde (3 – 0). De balans oogt met de vijfde plaats, met 13 op 18 punten mooi. De 12 de tegen de 5 de in de stand, in een derby gelden altijd andere normen. KFCE wil zich herpakken tegen VGO.  Beide teams focussen zich op de derby. Het wordt een interessant duel.
KFCE Moortsele aast op zijn 2 de seizoenzege, Voorwaarts Gijzel Oosterzele op de vijfde. Eendracht Moortsele wil nog eens winnen en zet meteen de blik op de opdracht tegen buur Voorwaarts Gijzel Oosterzele. De match wordt belangrijk. De uitslag in Melle was een stevige tik voor Eendracht Moortsele, de spelers willen dit snel rechtzetten. Ze krijgen zondag de kans. Het wordt zo wie zo een duel op het scherp van de snee. Hoe leerzaam wordt  KFCE Moortsele – Voorwaarts Gijzel Oosterzele? Het wordt uitkijken naar de zevende speeldag in derde provinciale B . Men rekent op een pittig derby. In een derby gelden altijd andere normen. Beide teams willen dit seizoen een goed figuur slaan in derde provinciale. Derde provinciale is een rare reeks, iedereen kan van iedereen winnen. Veel ploegen zijn aan mekaar gewaagd en elke week zijn er verrassende uitslagen te zien. Er moet in elke match tot het uiterste gegaan moeten worden om goede resultaten te oogsten. Details beslissen dikwijls over winst of verlies. Het derby  leeft bij de spelers, het bestuur, de fans. Het wordt een interessante partij. De burenstrijd, altijd iets speciaals. In beide ploegen heerst een toffe sfeer en een toffe groep spelers. Het eergevoel bij de beide teams is groot. Een spannende derby in het vooruitzicht en bovendien valt er in zo’n duel altijd wat extra te beleven. Beide teams gaan zondag resoluut voor de drie punten. Een derby, zo’n match wil je altijd winnen. Wie wint de slag? Zeg maar dé prestigeslag. Het terrein van Eendracht Moortsele, Rollebaan, is zondagnamiddag the place to be.  KFCE Moortsele en Voorwaarts Gijzel Oosterzele rekenen elk op de drie punten én op hun supporters. Gaan kijken is de boodschap. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle)