© stad Zottegem

Proefopstelling met eenrichtingsverkeer Parkstraat en Grotstraat Grotenberge

De stad Zottegem heeft de scholen in de buurt per brief laten weten dat er vanaf 31 oktober een proefopstelling met eenrichtingsverkeer in Parkstraat en de Grotstraat in Grotenberge zal ingevoerd worden. Op dinsdag 17 januari wordt er in het OC van Grotenberge een vergadering georganiseerd om te proefopstelling te evalueren.

Problematische verkeerssituatie

De verkeersituatie in de schoolomgeving van Grotenberge wordt door de stad Zottegem als problematisch omschreven. “De verkeersveiligheid en -leefbaarheid is er onvoldoende doordat er foutgeparkeerd wordt, er te snel gereden wordt, er files zijn bij de begin- en einduren van de school, er op de stoep gereden wordt…”, klinkt het in de brief. “Om de de omgeving veiliger te maken zal er vanaf 31 oktober 2022 een proefopstelling gedaan worden waarbij er in de Parkstraat en Grotstraat eenrichtingsverkeer wordt ingevoerd. In de Gentse Steenweg blijft tweerichtingsverkeer van toepassing.”

“Het eenrichtingsverkeer in de Grotstraat loopt richting Gentse Steenweg. Er zal een uitzondering zijn voor lijnbussen en fietsers. Zij mogen in de tegengestelde richting rijden op een zogenaamde ‘bijzonder overrijdbare bedding’. Er zal enkel nog mogen geparkeerd worden op de 4 afgebakende  kortparkeerplaatsen ter hoogte van de basisschool.”

“Het eenrichtingsverkeer in de Parkstraat loopt richting Grotstraat. Er zal een uitzondering zijn voor fietsers en bromfietsen klasse A. Zij mogen in tegengestelde richting rijden. De bussen van de Bernadetteschool behouden hun parkeerplaatsen.”

Evaluatievergadering

“Op 17 januari 2023 om 19.30 uur zal er in het OC Grotenberge een evaluatievergadering zijn om de proefopstelling te evalueren en waar nodig bij te sturen. U kan daarvoor nu reeds inschrijven via www.zottegem.be/grotenberge.”