Wie wordt De Strafste Boerin van Vlaanderen?

Nele Suenaert uit Oosterzele doet mee voor de titel

Plattelands Tv gaat van 11 september  op zoek naar ‘De Strafste Boerin’. “Vijf jaar nadat de laatste Schoonste Boerin werd verkozen, willen we dit idee van onder het stof halen”, legt Diederik De Clercq, algemeen manager van Plattelands Tv uit. “De winnares moet een echte ambassadrice voor de sector worden.” Door een gebrek aan sponsors werd de negende editie van de Schoonste Boerin-verkiezing in 2019 afgeblazen. Daarmee leek Mieke Verniest uit Zwalm zich de laatste ambassadrice van de land- en tuinbouwsector te mogen noemen, maar daar komt met het initiatief van Plattelands Tv verandering in. Het kan daarbij rekenen op de steun van Boerenbond en NewHolland.

Vlaanderen telt heel wat straffe land- en tuinbouwsters die vaak nog wat in de schaduw werken van wat eeuwenlang een mannenwereld was. Toch zijn het die boerinnen die vaak de onmisbare duizendpoot zijn op een landbouwbedrijf: meehelpen op het bedrijf, het gezin en het huishouden beredderen en regelmatig nog een extra (deeltijdse) job buitenshuis. Dat verdient meer waardering en aandacht.

Na 7 afleveringen worden 3 finalistes gekozen, waarna we op zondag 6 november de winnares kennen. Naast een trofee, ontvangt ze ook een reischeque van Reizen Patteeuw en kan ze 1 jaar gebruikt maken van een New Hollandtrekker. Daarnaast zijn de organisaties Boerenbond en Ferm belangrijke programmasponsors.

Bo De Maesschalk uit Zele, Lies Sampers uit Vlamertinge, Lotte Arkens uit Oudsbergen, Nele Suenaert uit Oosterzele, Sabina Vandeweyer uit Wuustwezel en Sandra uit Kalmthout.

Nele Suenaert

 

Kamerbrede glimlach uit Oosterzele. Baat eigen tuincentrum uit en houdt met één oog het loonwerkbedrijf in de gaten. Vrije tijd is Landelijke Gilde-tijd!

Stemmen kan op:  https://www.destrafsteboerin.be