Babybeurs AZ Sint-Elisabeth: extra tijdslot wegens succes

Onder de noemer ‘Baby aan boord’ houdt de dienst materniteit van het Zottegemse AZ Sint-Elisabeth normaal ongeveer viermaandelijks een gratis informatieve beurs voor aanstaande ouders. Wegens de covid-19-crisis kon deze activiteit lange tijd niet doorgaan – er werd toen wel een digitaal alternatief aangeboden – maar nu is het weer mogelijk om deze babybeurs fysiek te laten plaatsvinden. Na een woensdagavondeditie begin juni gebeurt dat binnenkort opnieuw, ditmaal op zaterdag 22 oktober van 14 tot 17 uur.

In het auditorium op de derde verdieping van het ziekenhuis kunnen toekomstige ouders dan terecht bij vroedvrouwen voor informatie over zwangerschap en gezonde levenswijze tijdens de zwangerschap, bevalling en verzorging van de baby, het verblijf op de kraamafdeling, fles- en borstvoeding, pre- en postnatale zorg enz. Ook zijn infostands voorzien rond Kind en Gezin, Pas Thuis, het Groeipakket (het vroegere kindergeld). Onder begeleiding van een vroedvrouw zal een kijkje kunnen genomen worden op de kraamafdeling en in het verloskwartier.

Om deze babybeurs toch ook nog altijd coronaveilig te laten verlopen, wordt het aantal koppels dat op de beurs mag binnenkomen, beperkt per uur. Daarom is het noodzakelijk op voorhand in te schrijven via www.sezz.be (de partner moet niet afzonderlijk ingeschreven worden). Dat kan nog naar eigen keuze voor het tijdslot van 15 tot 16 uur of van 16 tot 17 uur. Omdat het tijdslot van 14 tot 15 uur reeds volzet is, is ook nog een extra tijdslot voorzien van 14u30 tot 15u30. Voor meer inlichtingen kan men contact opnemen met de materniteit van het AZ Sint-Elisabeth via 09 364 87 60. De aandacht wordt er ook op gevestigd dat gedurende het hele verblijf in het ziekenhuis het dragen van een mondmasker nog verplicht is. Voor de volgende ‘Baby aan boord’-beurs is het daarna wachten tot eind februari van volgend jaar.