VGO boekt vierde zege op rij

Eendracht Moortsele – Voorwaarts Gijzel Oosterzele 2 – 4

Na de derbywinst in Moortsele boekte Voorwaarts Gijzel Oosterzele zijn vierde zege op rij. 12 op 12 na overwinningen tegen Olsene (5 – 2), Jong Zulte (0 – 3), VC Zwijnaarde (3 – 0) en Moortsele (2 – 4). 15 goals in de laatste vier wedstrijden. Eendracht Moortsele (in nieuwe uitrusting, met dank aan Star Oil, Groep Van Vlaenderen) speelde zeker geen slechte partij, maar finaal was VGO het efficiëntst. De 14 de plaats (5 pt.) hoort niet bij de status van blauw – wit. Het neemt niet weg dat het uitkijken is hoe Eendracht zondag op het veld van Tenstar Melle (12 de, 7 pt.)  voor de dag zal komen. Maar van paniek is er geen sprake. Winnen in deze ‘zespuntenmatch’ in Melle en de wereld ziet er helemaal anders uit voor de sympathieke ploeg uit Moortsele.
de aftrap door Ann Van De Vijver en Günther (slagerij)
Het zag er veelbelovend uit voor Eendracht Moortsele, Guillaume Wijnen opende de score (26’). Pas net voor de rust klom VGO langszij via Mathias De Jaeger. Ook na de rust bleef het spannend. Na de tweede treffer van Mathias De Jaeger (58’) lukte Michiel Dhondt de 2 – 2 (62’). De wedstrijd kon nu alle kanten uit. Met late goals trokken Jari De Vos (79’) en de goed ingevallen Quinten Vanderveken (92’) VGO over de streep. VGO had wel diep in zijn krachtenarsenaal moeten tasten tegen het strijdbaar Eendacht Moortsele. Goed voor de vijfde seizoenzege. Eendracht Moortsele vocht en streed, maar keek finaal tegen zijn vierde seizoennederlaag aan. Intensiteit, die was er, inzet én vechtlust ook. Tegen Voorwaarts Gijzel Oosterzele liet Eendracht Moortsele, na het debacle in Cercle Melle, een positieve tendens zien, nu zondag tegen Tenstar Melle om te zetten in betere resultaten. Want daar draait het uiteindelijk om. Succes kan niet uitblijven. Zondag telt maar één ding voor Eendracht Moortsele: winnen.
Met een 16 op 21 (4 de, op één punt van het leiderstrio Machelen, Gavere – Asper en Nazareth – Eke, elk 17 punten) draait Voorwaarts Gijzel Oosterzele momenteel op volle toeren, terwijl het vorig jaar maar niet wilde lukken. Vanaf dag één slaagt trainer 1 Stijn De Vriendt erin zijn spelprincipes over te brengen aan zijn groep. Hij predikt aanvallend voetbal, VGO scoorde al 19 keer. Stijn De Vriendt houdt vast aan zijn lijn. Hij trekt zijn spelers mee in het verhaal.
Zondag 23 oktober (aftrap 15 u) ontvangt Voorwaarts Gijzel Oosterzele FC Sint – Martens – Latem B. VGO kijkt na de vierde zege op rij vol vertrouwen uit naar de komst van Latem B. VGO wil met aanvallend voetbal propaganda maken en veel supporters terugwinnen. De match tegen Latem (6de, 13 punten) wordt een goede waardemeter om in te schatten hoe ver de ambities mogen zijn van Voorwaarts Gijzel Oosterzele. (marcel van de vijver,foto’s danny de lobelle)