RR

Zottegem komt op en wandelt tegen kanker

Elk jaar gaat de derde donderdag van oktober door als de ‘Dag tegen Kanker’, dit jaar al voor de 23ste keer op donderdag 20 oktober e.k. Vanaf die dag tot 1 november kan men in Zottegem ten voordele van de werking van vzw Kom op tegen Kanker een 13,5 km lange route wandelen en onderweg een bijdrage storten.

Vanuit de wetenschap dat wandelen zowel voor lichaam als geest gezond is en ook het risico op bepaalde ziekten zoals kanker verlaagt, lanceerde vzw Kom op tegen Kanker vorig jaar ‘Kom op en wandel’ en werden er in samenwerking met Natuurpunt vijf wandelroutes uitgestippeld, één per Vlaamse provincie (in onze provincie in de Zwalmvallei). In navolging hiervan namen intussen lokale besturen en verenigingen op hun beurt een gelijkaardig initiatief en zo ook zet Zottegem nu onder de noemer ‘Kom op en wandel in Zottegem’ een eigen actie op touw om geld in te zamelen voor Kom op tegen Kanker.

Vanaf donderdag 20 oktober kunnen alle Zottegemnaren, jong en oud, sportief of minder sportief, hun wandelschoenen aantrekken voor een bewegwijzerde tocht van 13,5 km in en rond Zottegem met de Bevegemse Vijvers, de kerk van Godveerdegem of de stedelijke basisschool De Smidse in Erwetegem als mogelijk vertrekpunt. Op deze drie plaatsen zal men ook een infobord kunnen aantreffen met QR-code en inlichtingen om een bijdrage te storten. Op vrijdag 28 oktober, de laatste schooldag vóór de herfstvakantie, zullen de leerlingen van enkele plaatselijke scholen – de scholen zullen per leerling een kleine bijdrage voorzien – de ganse wandeling maken.

De actie ‘Kom op en wandel in Zottegem’ loopt tot dinsdag 1 november en op donderdag 3 november zal de cheque met het volledige ingezamelde bedrag overhandigd worden in het bijzijn van Céline Dept en Michiel Callebaut, beter bekend als het populaire TikTok-duo CEMI, die meter en peter van deze Zottegemse actie zijn. Men kan dit initiatief ten voordele van Kom op tegen Kanker ook steunen op het rekeningnummer BE53 0910 1243 7853. Een kaartje met het volledige wandelparcours is via www.zottegem.be/KOTK terug te vinden.