Betonnen balk valt door plafond kleuterklas De Smidse

Woensdag diende de brandweer in de grijpen nadat in de nacht van dinsdag op woensdag in de stedelijke basisschool De Smidse een betonnen steunbalk door het plafond van een kleuterklas was gevallen.

“Er was op geen enkel moment een leerling of leerkracht in gevaar”, benadrukt burgemeester Evelien De Both (N-VA). “Door problemen aan de constructie van het gebouw ontstond er deze nacht schade aan een van de klaslokalen. Hierdoor kon de klas niet gebruikt worden. De directrice zorgde er ’s ochtends meteen voor dat de leerlingen terecht konden in een andere lokaal. De brandweer, de politie en de burgemeester kwamen meteen ter plaatse om de situatie in te schatten. De brandweer stutte het lokaal en besloot na evaluatie van het gebouw dat de problemen zich beperken tot het lokaal in kwestie. De kleuters bleven ondergebracht in een leegstaand klaslokaal. Een stabiliteitsingenieur onderzoekt nu het volledige gebouw om risico’s maximaal uit te sluiten.”

“De veiligheid van de kinderen en werknemers zijn voor ons altijd van primordiaal belang. Er was op geen enkel moment een leerling of leerkracht in gevaar. De directrice handelde snel en zorgde ervoor dat de lessen verdergezet konden worden in een vrijstaande klas. Ze contacteerde ook meteen de brandweer, politie en het stadsbestuur. De brandweer was snel ter plaatse en stutte de betrokken klas. Zij hebben ons gegarandeerd dat de problemen enkel voor het specifieke klaslokaal gelden. Om elk risico volledig uit te sluiten, en als aanvullende controle van het gehele gebouw, contacteerden we ook meteen onze stabiliteitsingenieur. Zodra we zijn advies ontvingen, communiceerden we verder naar de ouders en treffen we indien nodig bijkomende regelingen. We willen de directrice en de brandweer uitdrukkelijk bedanken voor het snelle handelen.”