Waterlek zou zijn gedicht in Munkzwalm

Volgens onze bronnen is het lek langs de Gaverbosdreef gedicht. De werken zijn deze nacht uitgevoerd.  Nu wordt de buis gespoeld en gevuld. Daarna worden er stalen genomen en na onderzoek wordt de leiding opnieuw in gebruik genomen.
De reden van het lek waren doorroeste bouten op een spruitstuk aan een leegloopput. Het spruitstuk werd ondertussen vervangen.
De reden van het uitstel van de reparatie was niet dat er een pomp stuk was in MERELBEKE. Hier is een pompstation met drie pompen die beurtelings draaien MAAR er was een stroomuitval geweest waardoor geen enkel van de pompen werkte.
De hinder kan dus nog even duren. De waterleiding kan weer volledig in gebruik genomen worden nadat het lab de kwaliteit van het water heeft bevestigd.

Hoe lang het lek al bezig was is moeilijk te bepalen. Wat wel vaststaat is dat er miljoenen liters drinkwater verloren zijn gegaan. Een kleine rekensom leert ons – stel dat het lek 15 dagen actief was dan is de kostprijs aan water

2,27 per kubiek x 200 kubiek per uur x 24u x 15 dagen = 163.440 € wat een aanzienlijk bedrag is te noemen. De buis waar het water doorloopt heeft een diameter van 1 meter.