Reveil 2022 op het kerkhof van Nederbrakel met Allerheiligen

Reveil 22 wil met kunst en erfgoed de tradities rond 1 november nieuw leven inblazen. Met muziek, poëzie en lokale levensverhalen van dierbare overledenen wordt op een serene wijze warmte en troost geboden. Bovendien worden het cultureel erfgoed op de begraafplaatsen en herdenkingsrituelen onder de aandacht gebracht. Zo is het Reveilmoment een eerbetoon aan de wortels van onze gemeenschap.

Op dinsdag 1 november 2022 tussen 16 en 18 uur organiseert de Werkgroep Open Monumenten in samenwerking met de Geschied- en Heemkundige Kring Triverius Reveil 2022. Indien het weer het toelaat zorgen kaarsen voor een aangepaste sfeer. Tussen 16 en 17 uur staan er gidsen klaar die uitleg geven bij een aantal merkwaardige graven. Om 17 uur start een ingetogen sfeermoment rond de kapel op het kerkhof. Lyna De Leener brengt sfeervolle poëzie en bezinningsteksten en Paul Detrémerie en Johan Mertens van de KH De Eendracht brengen aangepaste muziek.