Neem deel aan gedichtenwedstrijd met thema ‘Vriendschap’

Word jij de ‘Route 42-dichter 2023’ ?

Voor het tweede jaar op rij organiseert Route 42 een gedichtenwedstrijd. De winnaar mag zich een jaar lang ‘Route 42-dichter 2023’ noemen. Wordt het dit jaar iemand uit Oosterzele?

Iedereen die ouder is dan 16 jaar en in Oosterzele woont, kan deelnemen.

Het thema van de poëzieweek dit jaar is Vriendschap’. Samen met de route 42-bibliotheken en organisaties waar de liefde voor poëzie centraal staat, wil ook de Oosterzeelse bibliotheek bouwen aan een stevige grondslag voor poëzie in de gemeente.

 

winnaars editie 2022

De focus dit jaar ligt op volwassenen en jongvolwassenen vanaf 16 jaar.
Uit alle inzendingen stelt de jury een shortlist op van zes gedichten, die net voor de kerstvakantie in de vorm van een poëziebundel verspreid wordt over de zes gemeenten van Route 42. Het publiek kan stemmen tot en met Gedichtendag op 26 januari en kan zo zijn favoriete dichter de publieksprijs bezorgen.  De dichter die de meeste jurypunten in de wacht sleept, wint de juryprijs.
‘De juryleden zijn niet van de minste’, laat coördinator Koen De Keu’keleire weten. ‘Hans Depelchin, Maya Wuytack, Jan Ducheyne en Hendrik De Sutter jureren alle gedichten. Alle vier zullen zij ook een rol vervullen in alweer een mooi poëzieprogramma tijdens de poëzieweek’. De organisatie verwacht de inzendingen met als thema ‘vriendschap’ ten laatste op zondag 20 november 2022. Een gedicht insturen kan via mail naar gedicht@route42.be. Meer informatie en het reglement van de wedstrijd vind je op www.route42.be. (mvdv, foto’s ddl)