Stijlvolle receptie aan Apotheek Minnaert Scheldewindeke

Evelyne verrast haar ouders Josée en Roland

In stijl en klasse. Zo kan men het bedankingsfeest omschrijven dat Evelyne Minnaert organiseerde voor haar ouders Roland en Josée. Met een verzorgde receptie, met veel bubbels, heel verzorgde culinaire hapjes en gezelligheid, hing er meteen een heel feestelijke sfeer aan Apotheek Minnaert in de Stationsstraat 5 in Scheldewindeke. Een welgemeend compliment aan Evelyne die een mooi eerbetoon bracht aan haar totaal compleet verraste ouders Roland en Josée. Haar gedachten gingen ook uit naar ‘pionier’ grootvader Leo Minnaert die in 1943 Apotheek Minnaert oprichtte. Het getuigt van veel respect voor het verleden. ‘Hoewel ik hem nooit gekend heb, heeft de figuur van stamvader Leo altijd tot mijn verbeelding gesproken’, mijmert Evelyne. ‘Ik ben fier op mijn roots, ik wil de rijke apothekersgeschiedenis van de Minnaerts verder zetten’, duidt de immer goedlachse Evelyne. Wie weet verdient hij wel een portret in de apotheek. De herinnering moet leven.

Evelyne Minnaert stak de handen uit de mouwen en smeedde het plan om op vijf dagen tijd een heus verrassingsfeest te bouwen voor haar ouders. ‘Mijn ouders zijn nu meer dan 50 jaar getrouwd (ze huwden in 1970, mvdv), door corona konden we de ‘gouden bruiloft’ niet vieren. Mijn vader werd nu pas voor het eerst besmet door corona en had een heuse post corona dip, ik wou hem terug opfleuren, vandaar het feestje. Ik ben ook mijn mama heel dankbaar voor alle steun en de extra uren hulp, ook al is haar eigen apotheek in Bottelare al lang verkocht. Ik dank hen voor hun jarenlange trouwe dienst in apotheek Minnaert, die inmiddels 79 jaar bestaat. We zijn zinnens om volgend jaar in mei 2023 de 80 ste (de eiken!) verjaardag te vieren van de apotheek’, weet Evelyne. Met deze speciale verjaardag in 2023 zal het vaandel van ‘Apotheek Minnaert’ opnieuw in eer gehouden worden.

Bijna 80 jaar apotheek Minnaert

Het begint allemaal in 1943. Leo Minnaert start met een apotheek in Scheldewindeke. Hij leefde voor zijn apotheek en zijn dorp. Leo Minnaert bouwt al snel een stevige reputatie op. Een man aan wie iedereen raad vroeg. Een geliefd figuur in Scheldewindeke. Hij was lid van verschillende organisaties op de gemeente, zat in het lokale bestuur van het Rode Kruis. Na zijn plots overlijden in zijn apotheek op 22 december 1974 (hij was amper 60 jaar), namen de ouders van Evelyne de apotheek over. ‘Meer dan 40 jaar hebben mijn ouders de apotheek levendig gehouden tot wanneer ik voldoende diploma’s had om af te zakken naar Scheldewindeke city, na een eerste carrière als industrieapotheker bij Pfizer en Medtronic’, zegt Evelyne. Sinds 2012 heeft Evelyne apotheek Minnaert – Van de Velde overgenomen en uiteraard de naam behouden en opnieuw ingekort. Het bloed blijft met Evelyne nu al 79 jaar door dezelfde apotheek stromen. Apotheek Minnaert kreeg na de tweede generatie met Evelyne dé ideale opvolger. Een nieuwe generatie betekent automatisch ook ‘moderne’ tijden. Evelyne legt haar eigen accenten. Ze verhuisde de apotheek in 2014 van Stationsstraat 27 naar nummer 5, en met haar vrouwelijke touch, de goede smaak en omdat ze de branche door en door kent, herleeft de apotheek. Ze doet het mega goed.

Wie Apotheek Minnaert binnenstapt komt terecht in een compleet hypermodern eigentijds trendy interieur. Je vindt ze zelfs op facebook en instagram. Er is nu een ruime parking en een medicatie robot om het ruime assortiment goed te beheren. Je wordt er altijd vriendelijk en attent ontvangen door zowel Nancy, Marieke en Evelyne zelf. Klantvriendelijkheid, een troef en constante in Apotheek Minnaert. Evelyne kreeg veel lof toegezwaaid voor het eerbetoon aan haar grootvader en ouders. De vele felicitaties deden haar kennelijk deugd. Apotheek Minnaert was op zaterdag 22 oktober 2022 een sfeervolle plek. Een heel geslaagd feest. (marcel van de vijver, foto’s Danny De Lobelle)