Harmonie Con Animo en koor Pojedu veroveren alle harten

Promenadeconcert op hoog niveau

Promenadeconcert op hoog niveau. Zo kan men het concert omschrijven dat op vrijdag 21 en zaterdag 22 oktober werd opgevoerd in de Oosterzeelse cultuurtempel De Kluize. Het GC De Kluize was telkens aardig volgelopen. De muziekliefhebbers hebben een ronduit schitterend promenadeconcert gezien van de Koninklijke Harmonie Con Animo Oosterzele en van het koor Pojedu Melle. De Oosterzelenaars mogen best fier zijn op hun bloedeigen harmonie Con Animo, en met het optreden van het koor Podeju Melle zat in het concert een extra element dat de avondjes op vrijdag en zaterdag hemels en onvergetelijk maakte. Con Animo en Koor Pojedu veroverden alle harten. Con Animo blijft staan voor onstilbare podiumhonger, veel durf, aangeboren muziekdrift en vooral veel…goesting.
Er waren toeschouwers die voor de eerste maal een concert van Con Animo bijwoonden en ze waren onder de indruk. Al bij de eerste nummers Light Cavalery, La Strada en The Mummy wordt meteen duidelijk dat het aandachtig publiek een aangename avond wacht. Wat de harmonie Con Animo elk concert opnieuw klaarspeelt slaat alles. Indrukwekkend. Dat de muzikanten met hart en ziel spelen, straalt er vanaf. Liefde en passie. Energie die zichtbaar wordt. Ze halen werkelijk alles uit de kast. Het concert werd na de voorstellingen met superlatieven bedacht. Terecht. Con Animo heeft niet veel nodig om het gedisciplineerd publiek bij het nekvel te grijpen. Ook het koor Pojedu gooide hoge ogen. Voor de pauze werd het genieten van Vereih uns Frieden (Felix Mendelssohn), Bohemian Rhapsody (Freddie Mercury) en Ik hou van u (Stijn Meuris). Het werd net voor de pauze helemaal vrolijk. Het koor wist straf te verrassen.
Na de pauze bleef het kijken, luisteren en genieten van El Camino Real, Honky Tonk Ragtime, Music, Carmina Burana, Benedictus en finaal The Magic of Disney. Het publiek vroeg en kreeg na een stormachtig applaus een extraatje. Op de achtergrond een opvallende mooie scenografie. Met dirigenten Bart Van Der Strieckt en Johan Van der Beken en pianist Steven Hellemans hebben Con Animo en Koor Pojedu ‘goudhaantjes’ in huis. Dirigent Bart Van Der Strieckt leidt met veel discipline Con Animo, elk jaar legt hij de lat iets hoger. Bart Van Der Strieckt, een brok dynamiet, vol overgave, klasse, ongelooflijk perfectionistisch. Hij maakt van Con Animo een geoliede machine. Opvallend hoe elk jaar opnieuw het niveau stijgt. Finaal werden de presentatrice, de dirigenten en de pianist in de bloemen gezet. Te oordelen naar de positieve reacties heeft iedereen ademloos genoten van het promenadeconcert. De muziekliefhebbers laten watertanden daar zijn de Harmonie Con Animo en het Koor Pojedu ten volle in geslaagd. De muziekvereniging Con Animo speelde op hoog niveau, om het in voetbaltermen uit te drukken: de ‘Champions League’. Het publiek kreeg waarvoor het gekomen was, een zalig concert. Wat krijg je als je onze bloedeigen harmonie Con Animo en het koor Pojedu op de scene zet? Een meeslepend, beklijvend concert.  (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle)