©RV - Hans Kuys is de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur Schoonderhage vzw

Hans Kuys is de nieuwe voorzitter raad van bestuur Schoonderhage VZW

Sinds kort heeft de raad van Bestuur van Schoonderhage vzw een nieuwe voorzitter. Hans Kuys neemt de fakkel over van Fons Schorreel, die sinds het prille begin van Schoonderhage de organisatie vorm heeft gegeven. Schoonderhage vzw heeft projecten in onder andere Pollare, Ninove, Appelterre, Aalst, Lebeke, Heldergem, Iddergem en Outer.

©RV – Hans Kuys is de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur Schoonderhage vzw

Hans Kuys: “Sinds 1996 ben ik bij de raad van bestuur van Schoonderhage gekomen. Ik heb vervolgens 16 jaar meegewerkt met de raad van bestuur. Nu ben ik terug. Schoonderhage heeft mij vanaf het begin gecharmeerd als project. Het gaf me een mogelijkheid om iets terug te geven in het leven voor wat ik zelf gekregen heb. De achtergrond achter Schoonderhage was goed. De mensen die er aan meewerkten stonden steeds klaar om zich in te zetten zonder enig eigen gewin. Puur uit liefde voor de bewoners. Het pluralistisch gedachtengoed achter Schoonderhage was eveneens een extra motivatie. En het personeel was 100% gemotiveerd. Op de muur stond toen geschreven : “De Mens is de maat van alle dingen”. Dat moet het ook verder blijven. Ik heb van de mannen en vrouwen van het eerste uur, raad van bestuur en personeel, de motivatie en ingesteldheid van de echte Schoonderhage spirit mee gekregen. Ik denk dat ik, samen met de huidige medewerkers binnen de raad van bestuur en het dagelijks bestuur, een schakelfiguur kan zijn om de sterke waarden en motivatie van het eerste uur te verbinden met de vernieuwing en bestendiging die nodig is. En ik besef heel goed dat er een grote uitdaging ligt.

Ik wil de transitie van het mooie gedachtengoed rond Schoonderhage en het kwalitatieve van Schoonderhage van vandaag, helpen verder te realiseren richting de uitdagingen van morgen. Een zorg pallet realiseren met Wonozo er bij maar ook met andere vormen van zorg die zich mogelijks aandienen. Een kwaliteitsborging garanderen dat steeds voorop werd gesteld voor Schoonderhage binnen de evolutie die Schoonderhage moet en zal doormaken. En waken over het pluralisme en de openheid binnen Schoonderhage, Wonozo en andere vormen van zorgaanbod die nog onder de koepel Ponto mogen ontstaan. Tot slot, het respect voor de medemens in het geheel garanderen. Respect, warmte en zorg voor de bewoner, voor het personeel, de leidinggevenden en allen die betrokken zijn en zich betrokken voelen met Schoonderhage en Wonozo. Iedereen zich goed laten voelen binnen onze opvattingen en doelstellingen en verdere realisaties.”