zwembad oktober 2022

Brakels zwembad Poseidon sluit op 23 december 2022

Drie maanden zonder zwembad

Het zwembad Poseidon in Brakel sluit zijn deuren op 23 december 2022. Het zwembad heeft dan meer dan 42 jaar dienst gedaan vertellen schepen voor sport  Marc De Pessemier samen met burgemeester Stefaan Devleeschouwer  en zwembadbeheerder Nicky Van Der Schuren.

Tussentijds zijn er grote werken geweest aan de Poseidon om te voldoen aan de Vlaremwetgeving.

Per maand kost het zwembad aan exploitatiekost rond de 35000 euro   ( zonder personeel) want het water wordt op 28 graden celsius  gehouden.

Het nieuwe zwembad  gaat open in de loop van de maand maart 2023.  Een overlappingsperiode is niet haalbaar. Dit betekent dat men drie maanden zonder zwembad zit wat wel een probleem lijkt voor het schoolzwemmen.  Het Brakels zwembad wordt immers druk bezocht door scholen.

Sportievelingen, zwemliefhebbers kunnen onder de middag, tijdens de avonduren en in het weekend zwemmen en dit nog tot 23 december in zwembad Poseidon. Vanaf maart 2023 kan dit in het nieuwe zwembad dat momenteel in zijn laatste fase zit wat betreft werkzaamheden.