De nieuwe Kindergemeenteraad kwam voor het eerst samen.

Thema verkeer

 

Woensdag 26 oktober vond de eerste vergadering plaats. De nieuwe gemeenteraadsleden kregen hun lintje van schepen Elsy De Wilde en zetten hun werkjaar in. Deze moet zorgen voor een jeugdige stem binnen het gemeentebeleidDe kindergemeenteraad telt 18 raadsleden tussen 10 en 12 jaar, Elke school stuurde  twee leerlingen uit het 5e of 6de leerjaar. Hoe die verkiezing op school verloopt, bepaalde de scholen helemaal zelf.Schepen Elsy De Wilde vertelt: ‘We zijn heel blij dat we opnieuw een kindergemeenteraad mogen verwelkomen. Het is inspirerend om met de kinderen in dialoog te gaan, hun ideeën te horen en het gemeentelijk jeugdaanbod met hen te bespreken’.

Als toemaatje voor hun deelname krijgen de jonge raadsleden een beslissende stem over de soorten spelen tijdens de buitenspeeldag.

Per schooljaar houdt de kindergemeenteraad vier vergaderingen over een bepaald thema. De Jeugddienst leidt de bijeenkomsten in goede banen. In de volgende vergaderingen worden de thema’s welzijn, vrije tijd en klimaat en milieu besproken.

Passend bij het gekozen thema verkeer en veiligheid, bezochten de kinderen aansluitend de infomarkt over de N42 in gemeenschapscentrum De Kluize. Ze kregen er aangepaste uitleg van het Agentschap Wegen en Verkeer en stelden nadien vragen.