Daders homejacking Zottegem waren met drie. Slachtoffers vastgebonden op bed

Ondertussen zijn meer details bekend van de brutale homejacking in de nacht van dinsdag op woensdag (zie link) in een woning op de Buke in Zottegem.

De daders, twee mannen en een vrouw, drongen de woning rond middernacht binnen door met een koevoet een raam te forceren. In de slaapkamer werden de bewoners, een man (94) en een vrouw (92), vastgebonden met duct tape aan handen, voeten en mond. Nadat ze de slaapkamerdeur op slot hadden gedaan en de GSM’s van het koppel in de badkamer gooiden, doorzochten de daders de volledige woning. Ze gingen daarbij zeer grondig tewerk want zelfs in de schoenen, diepvriezer en koekentrommel gingen ze op zoek naar waardevolle spullen. Uiteindelijk bedroeg de buit cash geld uit een portefeuille en een horloge. De vrouw slaagde erin zich los te wrikken en eens de daders weg waren kroop ze op handen en voeten naar de gang waar ze in slaap viel en ’s morgens vroeg rond 6.30 uur werd aangetroffen door de thuisverpleegster die meteen de hulpdiensten verwittigde.

Bron Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad