Werken aan de Aalstsesteenweg duren ruim maand langer dan gepland

Schendelbeke/Idegem. De werken aan de Aalstsesteenweg duren ruim een maand langer dan gepland en zullen ten vroegste tegen eind november 2022 afgerond zijn. Tijdens de werken is vastgesteld dat op sommige plaatsen ook de riolering bijkomend zal vernieuwd moeten worden.

Vanaf maandag 29 augustus voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) onderhoudswerken uit op de Aalstesesteenweg (N460) in Schendelbeke (Geraardsbergen). Ook de fietspaden worden mee vernieuwd voor een beter rijcomfort. De aannemer zal ook een nieuw verkeerseiland aanleggen aan het kruispunt met de Varingstraat en de Heirweg/Kulvestraat. Zo wordt de aansluiting met de Aalstsesteenweg (N460) veiliger en overzichtelijker. Aanvankelijk werd meegedeeld dat de werken ruim twee maanden in beslag zouden nemen en tot eind oktober 2022 zouden duren.

De aannemer werkt in twee fases. In fase 1 moest afgerond zijn op 20 september en omvat de werfzone van de rotonde Moenebroek tot aan het kruispunt Varingstraat en de Heirweg/Kulvestraat ( exclusief kruispunt). Fase 2 was aanvankelijk gepland om te starten op 21 september tot eind november 2022. De werken starten vanaf het kruispunt met de Varingstraat en de Heirweg/Kulvestraat ( inclusief kruispunt) tot aan huisnummer 119.

Tijdens de werken is vastgesteld dat op sommige plaatsen ook de riolering bijkomend zal vernieuwd moeten worden. Hierdoor zullen de werken volgens het Agentschap Werken & Verkeer vertraging oplopen en nog duren tot eind november.

Voor meer info: Agentschap Wegen & Verkeer

Julien Borremans