73-jarige dame op klaarlichte dag nabij het centrum gemolesteerd en beroofd

Geraardsbergen. Maandag 17 oktober werd een 73-jarige dame in de namiddag op de parking Den Bleek aan de Guilleminlaan gemolesteerd en beroofd. De dame parkeerde maandagnamiddag 17 oktober haar wagen op de parking De Bleek. Wanneer ze na een tijdje naar haar wagen terugkeerde, stond er een jongeman op de parking zenuwachtig naast zijn step op zijn gsm te tokkelen, terwijl hij haar in de gaten hield. De dame voelde zich onzeker en stapte met een stevige tred richting haar wagen. Plots werd ze in de rug gemolesteerd. De jongeman rukte de handtas van haar schouder en vluchtte met zijn step weg. Tijdens de aanranding belandde de bril van de dame op de grond en raakte beschadigd.

Een bestuurder zag de ontredderde dame staan en bracht haar naar het politiebureau. Op basis van een persoonsbeschrijving ondernam de politie van Geraardsbergen/Lierde onmiddellijk actie. De dader werd aan het station van Geraardsbergen opgepakt en na verhoor voorgeleid. De dame is stevig onder de indruk van het voorval en houdt er een trauma aan over. Gezien het brutale optreden, vreest de dame represailles en wenst dus anoniem te blijven.

Julien Borremans