Een geslaagde herfstboostercampagne: meer dan de helft van de volwassenen van ELZ Scheldekracht kreeg een herfstprik

Iets meer dan 60.000 mensen van eerstelijnszone Scheldekracht zijn uiteindelijk op hun uitnodiging ingaan. Dit is meer dan de helt van de volwassen bevolking.

Het callcenter zal tijdens de herfstvakantie niet bereikbaar zijn omwille van een welverdiende rust.

Vanaf 7 november is het callcenter wel opnieuw telefonisch van 9u tot 17u bereikbaar op het nummer 09 396 68 08. Iedereen kan zich ook laten registreren op de terugbellijst. Vanaf 7 november wordt iedereen op de lijst dan teruggebeld door het callcenter.

thuisverpleegkundige Vanessa Van Hecke

Sinds 12 september werd er bijna dagelijks in de lokalen van het CVO Groeipunt te Wetteren gevaccineerd. Zaterdag 29 oktober is de laatste vaccinatiedag in Wetteren. Op 14 oktober werden de meeste prikken op een dag gezet. 2543 mensen kregen toen een boosterprik. De opkomst lag een stuk hoger dan initieel verwacht. Zo ging bijna 80% van de 65-plussers in op hun uitnodiging. Omdat dit de meest kwetsbare groep is, zijn we als eerstelijnszone heel tevreden met deze hoge opkomst.

Verdere verloop van de vaccinatiecampagne

 Vanaf 1 november gaan alle vaccinatiecentra terug naar de waakfase. Dit betekent dat er minder vaccinatiemomenten zullen zijn in  de maanden november en december.

We voorzien momenteel twee vaccinatiemomenten in november:

  • 9 november vanaf 16u in het vaccinatiepunt in de Kloosterstraat 24C in Merelbeke.
  • 12 november vanaf 9u in het ’t Fazantenhof in de Bosdreef 5c in Lochristi. Als blijkt dat de opkomst groot is, zullen we ook op zondag 13 november vaccineren.

 Burgers kunnen naar het callcenter (09 396 68 08) bellen om een afspraak te maken.