Merelbeke De zoutkorrel een ludiek halloweenprotest

Joeri bedenkt rouw protestactie " De Belgische Werkkracht"

“De energiefactuur is te hoog, het licht gaat uit” halloweenprotest steun van de overheid rouwbrieven, kerkhof en het graf in.

Voor op het halloweenfeest bedacht Joeri Cornelis, uitbater van frituur De Zoutkorrel in Merelbeke een ludieke aandacht voor de  ’De Belgische Werkkracht’, deze is in rouw.

In en rond Frituur De Zoutkorrel in Merelbeke werd ‘De Belgische Werkkracht’ symbolisch begraven. Uitbater Joeri Cornelis wil op een ludieke manier de torenhoge energieprijzen aan de kaak stellen. “Het is vijf na twaalf voor iedereen”, klinkt het. Hij liet in de gemeente rouwbrieven ronddragen en nodigt iedereen uit op een afscheidsplechtigheid maandag 31 oktober.

 

Naast en in de frituur was het aangekleed in Halloween stijl, er  lag een kerkhof met de graven van de slachtoffer. “Niet enkel kleine zelfstandigen maar ook jonge gezinnen, ouderen en eenzamen”, zegt Joeri. Acteur Steven De Beule kroop in de huid van meneer pastoor en leidde de klanten met een bloemetje naar de graven. Nadien kreeg iedereen een bidprentje mee naar huis.