Melle, Evocatie : MENSEN, OORLOG en VERWONDERING

Op zondag 6 november organiseren we een bijzonder programma in het Kultuurkaffee op zondagnamiddag 06 november om 15.00 u. (KultuurThuis Henri, Brusselsesteenweg 329 te Melle)

Naar aanleiding van de jaarlijkse herdenking op 11 november brengen we een Poëtische Evocatie die ons meeneemt naar oorlog over de grenzen en eeuwen heen, zelfs naar het nu van vandaag.

Auteur Patricia De Landtsheer en woordkunstenares Trui Vandewalle brengen teksten en gedichten rond de gruwel van de oorlog, o.a. gebaseerd op een ware gebeurtenis in Oradour-sur-Glane, waar op 10 juni 1944 meer dan 600 mensen vermoord werden door de nazi’s.

Aan de muur hangen 12 tekeningen gevonden in kampen en gevangenissen. We tonen een keramisch kunstwerk gemaakt door beeldhouwer Mieke Degriek, het stelt een soort maquette voor van Oradour-sur-Glane. Het klaagdicht ‘Brief aan mijn zoon’ wordt ondersteund door het adagio van Schubert …

Doorheen de duisternis het licht : tussendoor een presentatie van verstilde beelden uit de bundel oorlogspoëzie, stuk voor stuk prachtige zwart-wit foto’s genomen door kunstfotograaf Etienne Vanden Bulcke. Etienne zelf kan er helaas niet meer bij zijn, maar zijn familie zal aanwezig zijn.

We eindigen met ‘we ‘ll meet again’ !

Inkom : vrije bijdrage voor de artiesten die meewerken aan dit prachtig muzikaal theater. Samen met de artiesten kaarten we na, we heffen samen het glas op betere tijden …

Auteur Patricia De Landtsheer signeert haar werk.