Reveilmoment in Nederbrakel

Gisteren op 1 november had er een Reveilmoment plaats in Nederbrakel.

Reveil 22 wil met kunst en erfgoed de tradities rond 1 november nieuw leven inblazen. Met muziek, poëzie en lokale levensverhalen van dierbare overledenen werd op een serene wijze warmte en troost geboden. Bovendien worden het cultureel erfgoed op de begraafplaatsen en herdenkingsrituelen onder de aandacht gebracht. Zo is een Reveilmoment een eerbetoon aan de wortels van onze gemeenschap.

Lyna De Leener bracht sfeervolle poëzie en bezinningsteksten en Paul Detrémerie en Johan Mertens van de KH De Eendracht brachten aangepaste muziek. Vooraf gaven enkele gidsen uitleg over merkwaardige graven op het kerkhof van Nederbrakel.

Een extraatje was het optreden van Christiaan Verdonck met het gedicht ‘De tuinman en de dood.’

Voor Reveil 2023 wordt er wellicht op verplaatsing gegaan naar een ander Brakels kerkhof. (Everbeek)