Kampioenschap veldrijden voor Zottegemnaren

Joggingclub Erwetegem maakt op zaterdag 5 november op de terreinen aan de Bevegemse Vijvers voor de derde keer afspraak voor het Kampioenschap veldrijden voor Zottegemnaren, in samenwerking met de LRC-bond (Landelijke Recreatieve Crossers) die zelf ook zes wedstrijden organiseert voor in totaal elf leeftijdscategorieën. Met eerste start om 12u30 (inschrijven vanaf 11 uur) zijn er eerst drie jeugdwedstrijden voor kinderen tot en met 8 jaar, 9 – 11 jaar en 12 – 14 jaar. Daarna staan, vanaf 14 uur, nog drie crossen op het programma voor 46+ en dames, 26- tot 45-jarigen en 15- tot 25-jarigen.

Als afsluiter staat om 16u30 het Kampioenschap veldrijden voor Zottegemnaren op de affiche. Aan deze wedstrijd van ca. 40 minuten mogen zowel alle Zottegemnaren als leden van een Zottegemse sportclub deelnemen. Er worden afzonderlijke klassementen met mooie prijzen voorzien voor dames / heren en -40 / +40-jarigen. Inschrijven kan vanaf 15 uur en kost 20 euro (5 euro deelname + 10 euro verzekering + 5 euro borg rugnummer).

Aan de eerstvermelde drie jeugdwedstrijden die door de LRC-bond ingericht worden, mogen ook andere kinderen deelnemen (zelfs als ze niet beschikken over een echte crossfiets). Hiervoor hebben ze wel een dagvergunning nodig die te verkrijgen is bij inschrijving (ook 20 euro: 5 euro deelname + 10 euro verzekering + 5 euro borg rugnummer). Alle info over het programma, categorieën, enz. is terug te vinden op https://cyclocrosszottegem.webnode.be.

Verkeersmaatregel – Naar aanleiding van dit cyclocrossgebeuren zal er op zaterdag 5 november van 8 tot 18u30 in de Hemelrijkstraat (+ parking speelplein) en Zwembadstraat (+ parking) een parkeerverbod gelden en in geen van beide richtingen verkeer toegelaten zijn.