Toch nieuwe regeling voor weekendmissen in Zottegem

Nadat onlangs naar aanleiding van eerst de afscheidsviering en daarna de aanstelling van E.H. Hans Vandenholen het merendeel van de weekendmissen in Zottegem telkens geannuleerd was geworden, werd vorig weekend opnieuw aangeknoopt met de vaste regeling van zeven weekendmissen. Dit blijkt nu echter eenmalig te zijn geweest want vanaf dit weekend zullen deze vieringen toch – weliswaar tijdelijk – enigszins herschikt worden.

Zo zal er voorlopig geen zaterdagavondmis in Velzeke meer plaatsvinden (de reeds aangevraagde misintenties worden meegenomen naar de zondagsmis van 11 uur in de dekenale kerk). Daarnaast zal er niet meer zowel in Erwetegem als in Sint-Maria-Oudenhove op zondagvoormiddag om 9u45 een misviering zijn maar zal dit voortaan afwisselend in een van beide parochies gebeuren: nu zondag 6 november in Erwetegem, op zondag 13 november in Sint-Maria-Oudenhove, enz. (hierbij worden de reeds aangevraagde misintenties dus telkens een week opgeschoven). De overige weekendmissen blijven doorgaan zoals normaal: op zaterdag om 17 uur in Bevegem; op zondag om 8u30 en 11 uur in de dekenale kerk alsook om 18 uur in Grotenberge. Zoals gezegd gaat het om een tijdelijke aanpassing die reeds voorzien werd vooraleer het nieuws er kwam over de benoeming van E.H. Emmanuel Vidts tot nieuwe pastoor-deken van het dekenaat Zottegem en die wellicht in voege zal blijven tot diens aanstelling.

Lees ook

E.H. Emmanuel Vidts nieuwe Zottegemse pastoor-deken