Gebouw CM gekraakt door agressieve junkies die het personeel bedreigen

Geraardsbergen. Het gebouw van de Christelijke Mutualiteit aan de Zakkaai te Geraardsbergen wordt door verschillende junkies gekraakt. De politie van Geraardsbergen/Lierde bevestigt dit verhaal, maar kan in het kader van het onderzoek geen verdere info verstrekken. De krakers gedragen zich agressief en hebben al verschillende medewerkers van de Christelijke Mutualiteit geïntimideerd.

Uit goed geïnformeerde bronnen weten we dat meerdere junkies sinds verschillende maanden het gebouw van de Christelijke Mutualiteit aan de Zakkaai kraken. Volgens onze bron zijn er dat acht. ‘Eerst braken ze de voordeur open. Die werd verschillende malen hersteld en uiteindelijk gebarricadeerd. Daarna hebben ze verschillende ramen opengebroken om zo in het gebouw te geraken’, getuigt onze bron. Intussen loopt een procedure om de huurder en de verschillende junkies eruit te zetten, ‘maar dat kan nog een hele poos duren’.

De krakers worden almaar driester en hebben een deur opengebroken die hen toegang verschaft tot de kantoren van de Christelijke Mutualiteit. ‘Deze junkies gedragen zich behoorlijk agressief en bedreigen de medewerkers van de Christelijke Mutualiteit’, getuigt onze bron. De druk van de krakers is zo groot dat de werknemers tijdelijk een ander kantoor betrekken waar ze veilig kunnen werken. Als de werknemers dan toch nog naar de Zakkaai moeten gaan, dan doen ze dat met de nodige versterking.

Intussen is er een onderzoek door het gerecht aan de gang en is er een procedure opgestart om de huurder en de krakers uit het gebouw te zetten, ‘maar dat kan nog maanden duren’, weet onze bron.

Julien Borremans