Sint – Martinus Balegem laat je schaterlachen ‘Met de zegen van de Heer’

Toneelvoorstellingen op 26 en 27 november, 2 en 3 december

Toneelliefhebbers kunnen alvast beginnen watertanden. De Koninklijke Toneelvereniging Sint – Martinus – Balegem zal je op zaterdag 26 november (19 u 30) en zondag 27 november (18 u 30) en op vrijdag 2 december (20 u) en zaterdag 3 december (19 u 30) met de opvoeringen van ‘Met de zegen van de Heer’ in zaal De Kring, Gootje 61 in Balegem, tranen met tuiten doen lachen.
Veel gekke situaties, Echt ‘Balegems’ volkstheater. Het toneelgezelschap staat alweer te popelen om zijn spiksplinternieuwe productie ‘Met de zegen van de Heer’ aan het publiek voor te stellen. De toneelvereniging laat je alweer bulderen van het lachen, met het volks blijspel van Karel Eens. De vrolijke en spontane lach zal je een karrenvracht vitamientjes bezorgen. In de grote successen van de vorige edities willen de acteurs en de actrices van het toneelgezelschap Sint – Martinus Balegem bewijzen dat het podium in zaal De Kring hun tweede thuis is. Het blijspel wordt in goede banen geleid door toneelliefhebber pur sang Antoine Van de Velde.
Acteurs
Volgende acteurs gaan je laten genieten van een onvergetelijke toneelavond: Antoine Van de Velde, Godelieve Schepens, Leen Van de Velde, Yana Baert, Stefanie Colman, Jorg De Groote, Marnic De Bock, Margot De Keyzer, Maud De Sutter en Vanessa Van Grembergen. ‘We zijn de acteurs, alle technische- en zaalmedewerkers, sponsors, en alle toneelliefhebbers die onze toneelvereniging Sint – Martinus heel genegen zijn’, heel dankbaar weet regisseur Antoine Van de Velde, die al decennia lang een groot hart heeft voor de Balegemse toneelvereniging.
Het stuk
Wanneer in een rustig nonnenklooster, waar de eindjes nog moeilijk aan mekaar kunnen geknoopt worden, het geld zomaar uit de lucht valt, gelooft men in een mirakel. Algauw blijkt dat het geld de buit is van een overval en dat het wordt opgeëist door leden van de Italiaanse maffia. De zusters, die het geld broodnodig hebben, laten zich niet zomaar doen en met de hulp van de tuinman, de lokale politie en ‘met de zegen van de heer’, wordt de strijd aangebonden tegen de gangsters. Hoe het afloopt? Komen kijken is de boodschap.
Genummerde plaatsen voor een benedenplaats (8 euro) of balkon (10 euro) zijn te verkrijgen bij alle medewerkers, via antoine.van.de.velde1@telenet.be, 09 / 362 68 56 en vandevelde.carine@hotmail.com, 09 / 362 02 86. (mvdv, foto’s ddl)