‘Eer de haan kraait’ bij de Zottegemse Sint-Gorikskring

Na ‘Lili en Marleen’ als toneelproductie van vorig jaar gooit de Zottegemse Sint-Gorikskring het ditmaal over een heel andere boeg met de voorstelling van het drama ‘Eer de haan kraait’, in 1947 geschreven door de Slovaakse auteur Ivan Bukovcan. Het hele verhaal speelt zich af in november 1944 in een rustig Slovaaks stadje dat bezet wordt door de nazi’s. Wanneer echter ’s nachts een Duitse soldaat vermoord wordt, laat de commandant willekeurig tien Slovaakse burgers (vier vrouwen en zes mannen) die na de avondklok nog op straat liepen, oppakken en opsluiten in een kelder. Als vergelding zal één van hen de volgende ochtend geëxecuteerd worden. Wie dat zal zijn, mogen ze zelf onder elkaar uitmaken…

Benieuwd naar de verdere ontwikkelingen en ontknoping? Die komt u te weten in het Ontmoetingscentrum Sint-Goriks waar de Sint-Gorikskring vijfmaal met ‘Eer de haan kraait’ op de planken komt, in een regie van Herbert Van Herzeele die voor het eerst de fakkel overneemt van de vroegere vaste huisregisseur Raf De Pessemier. De voorstellingen vinden plaats op de zaterdagen 19 en 26 november, op zondag 27 november, op vrijdag 2 en zaterdag 3 december. De opvoeringen beginnen telkens om 20 uur, uitgezonderd de zondagvoorstelling om 18u30. Plaatsreservatie is noodzakelijk en kan gebeuren via de leden van de Sint-Gorikskring of telefonisch via 0468 132 105 (tussen 18 en 21 uur).