vzw De Bolster Zwalm opent Cafetaria Bolstro

Vanuit vzw De Bolster, een voorziening voor personen met een beperking, is er het voorbije jaar werk gemaakt van een nieuwe cafetaria ‘Bolstro’ in de vestiging in Zwalm (Kasteeldreef 2, 9630 Zwalm).

Cafetaria Bolstro werd  gisteren  officieel geopend. In de namiddag werd de cafetaria opengesteld voor de medewerkers, de cliënten en hun netwerk.
’s Avonds werden de buurtbewoners en andere externen uitgenodigd voor de voorstelling van de naam en het nieuwe logo. Deze eer was weggelegd voor cliënte Karen Verschuere en burgemeester Bruno Tuybens. Cafetaria ‘Bolstro’ was geboren.

“Deze nieuwe cafetaria is een warm en fijn initiatief waarbij we een plek willen bieden aan het netwerk en de cliënten om elkaar buiten het wonen te kunnen ontmoeten. Daarnaast willen we ook een warme en inclusieve buur zijn en hopen met dit initiatief de buren van De Bolster daar te kunnen ontmoeten”, vertelt algemeen directeur Geert Bonte.

“Deze opening is een beginpunt. De Bolstro kan als mooie uitvalsbasis dienen voor diverse activiteiten zoals onze zomerbar, een winterhappening, een rommelmarkt, … We willen met ons allen nog veel dromen realiseren ten goede van cliënten, medewerkers, buren en passanten”.

De exploitatie van de cafetaria zal opgenomen worden door vrijwilligers van de vriendenkring, en dit op vaste dagen (iedere dinsdagnamiddag en 1ste en 3de zondagnamiddag van de maand). In 2023 maakt men bijkomend werk van een buitenterras zodoende het geheel ruimer is dan enkel de binnenruimte.

Burgemeester  Tuybens feliciteerde De Bolster met dit warm inclusief buurtinitiatief en benadrukte de rol die de vrijwilligers spelen in dit verhaal: zonder hen geen (Bistro Bolster) Bolstro. In de eerste plaats kunnen de 394 inwoners van Beerlegem (gisteren exact geteld) er genieten van een drankje, maar bij uitbreiding voor alle Zwalmenaren een gelegenheid om de cliënten van De Bolster te leren kennen, of voor de wandelaars een geschikte rustplek.