Aanstelling prins en prinses carnaval Brakel zorgt voor extra avond carnavalsplezier op de markt in februari 2023.

Volgend jaar gaat de 10de editie van carnaval Brakel door. Het carnaval comité besliste om twee kleppers van laureaten voor te dragen voor deze jubileumeditie. Gisteren werd het programma voorgesteld  in  ‘T Konsèr  in Nederbrakel.

Op vrijdag 3 februari zullen zij hun voorstellingshow geven in de feesttent op de markt.

Prins Carnaval Brakel 2023
Bartel Seghers – voorzitter carnaval comité Brakel: “  Van Haezevelde Tommy wordt voorgedragen voor de titel van Prins carnaval in Brakel.
Deze magazijnier uit Everbeek zal voor de eerste maal prins worden.  Met de steun van zijn echtgenote Lindsy en hun kinderen zal hij samen met  CV De Broakelse Bollies, waar Tommy  lid van is, het beste van zichzelf geven in zijn voorstellingshow.”

 Prinses Carnaval Brakel 2023

Bartel Seghers: “Als prinses viel de keuze al gauw op Debby De Temmerman. Debby is zeker geen onbekende in het lokale carnavalsmilieu. Deze Elsterse verpleegkundige werd in 2018 de eerste prinses van Brakel onder het huidige carnavalscomité. We zijn dan ook zeker dat zij samen met haar groep de Broakelse Bollies er een prachtige show zal geven en Brakel met trots zal vertegenwoordigen in het carnavalsmilieu. “

Carnavalsweekend – programma

Bartel: “Het nieuwe prinsenpaar zal op vrijdag  3 februari de sleutel van de gemeente Brakel ontvangen bij het begin van een spetterend weekend. Voor het eerst zal dit samengaan met de aanstelling shows van het prinsenpaar in de feesttent op de markt.  Dit is enerzijds beslist omdat de polyvalente-zaal nog steeds niet beschikbaar is door de werken aan de nieuwe zwemkom. en anderzijds om zo aan een volwaardig carnavalsweekend te komen waarop er elke dag iets te doen is.”

Op zaterdag 4 februari zal de avondstoet door Brakel trekken gevolgd door  de jaarlijkse carnavalsfuif en prijsuitreiking in de feesttent.

Dit jaar zal het kindercarnaval terug doorgaan op zondagnamiddag 5 februari . Dit opnieuw met een eigen kinderstoet onder begeleiding van fanfare Vrije Kunstkring tot aan de markt. Onderweg krijgen de kinderen uiteraard een mooie verrassingszak vol lekker en leuke gadgets. Tijdens heel dit feestgebeuren zal ook opnieuw de wedstrijd mooist verklede kind doorgaan.

Wij hopen dat de twee kandidaten een mooie show brengen tijdens de aanstelling.
We wensen hen beiden heel veel succes en  plezier toe.”