Gratis pendelbus Zottegem – Houtem Jaarmarkt

In buurgemeente Sint-Lievens-Houtem vindt komende vrijdag 11 en zaterdag 12 november opnieuw Houtem Jaarmarkt plaats: een mix van dieren, marktkraampjes en kermis. In samenwerking met de provincie Oost-Vlaanderen en de vervoersmaatschappij De Lijn worden ter gelegenheid van dit volkse evenement op die dagen vanuit Lede, Herzele, Erpe-Mere, Oosterzele en ook vanuit Zottegem tussen 8u30 tot 18 uur gratis pendelbussen (38 plaatsen) ingelegd voor het vervoer van marktbezoekers heen en terug.

In Zottegem zijn er op- en afstapplaatsen in de Broeder Mareslaan ter hoogte van de fietsenstalling aan de achterkant van het station en op de parking Bevegemse Vijvers (tussen de twee parkeerblokken). De pendelbus vertrekt er ongeveer om het uur, maakt ook nog een tussenstop aan de kerk in Oombergen en brengt dan de reizigers tot dicht bij de marktzone (terminus: Polbroek). Daar is ook de opstapplaats voor de terugreis voorzien (ook met vertrek ongeveer om het uur). Alle haltes zullen aangeduid zijn door middel van speciale signalisatie die naar Houtem Jaarmarkt verwijst, en met ook de uurregeling. Op vrijdag 11 november is de toegang tot Houtem Jaarmarkt gratis, op zaterdag 12 november bedraagt de toegangsprijs 2,50 euro (voor wie niet in Sint-Lievens-Houtem woont). Nog meer info: www.houtemjaarmarkt.be.