‘Kunstendag voor Kinderen’ ook in Zottegem

Sinds een tiental jaren gaat de derde zondag van november in Vlaanderen door als de ‘Kunstendag voor Kinderen’ en ook in Zottegem zal komende zondag 20 november een dag worden waarop kinderen met kunst zullen kunnen kennismaken. Deze elfde editie van de Vlaamse ‘Kunstendag voor Kinderen’ staat in het teken van ‘Natuur en Natuurtalenten’.

Rond dit thema is door de Stadsbibliotheek, het Cultuurcentrum Zoetegem, het Centrum voor Streekgeschiedenis en de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst een gevarieerd programma voor jong en ouder uitgewerkt om, verspreid over meerdere locaties, met het hele gezin maar vooral kinderen kunst in de brede zin te laten ontdekken en beleven. Van 11 tot 17 uur zullen speurneuzen doorlopend terechtkunnen in het Centrum voor Streekgeschiedenis, in de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst of in het CC Zoetegem voor een plannetje waarmee de kleinere kinderen dan een fotozoektocht en de al grotere kinderen (vanaf het vierde leerjaar) een wandelzoektocht kunnen aanvatten langs een uitgestippelde route van ca. 1,5 km met vertrek op de Markt.

In de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst zal te zien zijn hoe takjes en papier kunnen omgetoverd worden tot leuke takfiguurtjes (voor kinderen van 5 tot 12 jaar).. De Foyer in de Hospitaalstraat is plaats van afspraak voor een pannenkoekenfeestje (met ook boekplezier) en vlakbij zal een talentenfluisteraar er wachten in haar caravan om samen met de kinderen (vanaf 6 jaar) op zoek te gaan naar hun talenten. Daarnaast zullen de allerkleinsten vanaf 2,5 jaar in het CC Zoetegem kunnen genieten van de knotsgekke theatervoorstelling DIERenLIED (om 10u30 en 13u30, duur ca. 40 min.) waarin een ijdele kalkoen, een geduldige slak en een walsende walvis hen zullen betoveren met hartverwarmende liedjes. Alle activiteiten zijn gratis. Enkel de  is betalend (5 euro) en hiervoor moet op voorhand ingeschreven worden. Voor de aankoop van tickets alsook voor nog meer info over het volledige programma van de Zottegemse ‘Kunstendag voor Kinderen’ kunt u terecht op www.zottegem.be/kunstendag.