Vlaams Belang deelt soep uit tijdens markt in Zottegem

De Zottegemse afdeling van Vlaams Belang heeft soep uitgedeeld tijdens de dinsdagmarkt in Zottegem. Mensen konden daarbij vrijblijvend donaties doen voor het goede doel, de nationale solidariteitscampagne genaamd ‘een
hart voor onze mensen’.

“Meer en meer Vlamingen zien zwarte sneeuw door de energiecrisis. Daarom organiseren we deze campagne: om aandacht te vragen voor de groeiende sociale problemen hier, de energiecrisis en natuurlijk om zelf een helpende hand uit te steken”, zegt Benjamin Weckx, voorzitter van Vlaams Belang Zottegem. “Armoede en energiearmoede treffen niet alleen de inwoners van Zottegem. Meer dan 600.000 Vlamingen leven nu in armoede. Dat is een beschamend, maar ook alarmerend hoog cijfer. Daarom willen we met dit soort acties deze problematiek terug bovenaan de agenda plaatsen.”

“Tal van gebeurtenissen kunnen tot armoede leiden en het kan iedereen overkomen. Soms is het ziekte, soms is het een ongeval of jobverlies. Daarnaast zijn er eveneens structurele oorzaken van de groeiende armoede, oorzaken die mee aan de basis van de energiecrisis liggen en daarin gaan onze regeringen niet vrijuit. Dat de regering, schoorvoetend en na onze immense druk, de btw op energie eindelijk heeft verlaagd naar 6 procent is een goeie zaak. maar er zijn nog tal van mogelijke hefbomen. Er kunnen vele miljoenen tot miljarden gehaald worden door te besparen op het systeem. Ik denk aan het afschaffen van de Senaat, de provinciebesturen en de intercommunales, of aan het afschermen van de sociale zekerheid voor vreemdelingen. ”

Een hart voor onze mensen

“De opbrengst van de acties gaat naar Middelkind VZW – die kinderarmoede bestrijdt, Ebergiste en MPC Sint-Franciscus – die mensen met een verstandelijke beperking proberen te helpen en te (her)integreren, Feestvarken VZW – die een fijne verjaardag voor kinderen in armoede probeert te verzorgen en tot slot VZW Is Broodnodig, die lege brooddozen op school verhindert.”