© Agentschap Wegen en Verkeer

Ontdek de nieuwe N42 tijdens infomarkt in Sanitary

Het Agentschap voor Wegen en Verkeer (AWV) organiseert op donderdag 17 november een infomarkt over de plannen voor de herinrichting van de N42 tussen Zottegem en Wetteren. Afspraak van 16 tot 21.00 uur in Administratief Centrum Sanitary. Deskundigen van het project zijn ter plaatste om vragen en bezorgdheden van bezoekers te beantwoorden

“Na veel studiewerk en inspraak van bewoners, de gemeente en bedrijven, komt AWV met concrete plannen voor de vernieuwing van de N42”, zegt de Zottegemse schepen voor Openbare Werken Cynthia Van Den Steen (N-VA). “De focus ligt op drie doelstellingen namelijk vlot verkeer, veilig fietsen en aandacht voor de omgeving. Naast een bijkomende rijstrook in beide richtingen komt er een nieuwe carpoolparking, veilige fietsinfrastructuur, oversteekplaatsen voor dieren, een bunker voor vleermuizen en extra groenaanplanting. Als alles vlot verloopt gaan de werken van start in 2024. De steenweg tussen Wetteren en Oosterzele staat niet op zich. Het Agentschap benadrukt dan ook dat het bij het uitwerken van dit project rekening met de noden ten noorden van het complex E40 enerzijds en de plannen in Sint-Lievens-Esse anderzijds. Zo wordt in de Milieueffectenstudie die op dit moment afgerond wordt rekening gehouden met de onderlinge effecten van de projecten in Wetteren, Oosterzele en Sint-Lievens-Esse.”

Meer weten?

Website Agentschap Wegen en Verkeer