Brent Schuddinck bezorgt VGO nog punt in slotfase

VGO toont veerkracht tegen Cercle Melle

Voorwaarts Gijzel Oosterzele leek tegen Cercle Melle op zijn vierde seizoensnederlaag af te stevenen. Een paar minuten voor affluiten stond er nog 2 – 4 op het scorebord. In de slotfase scoorden Matthias De Jaeger en Brent Schuddinck en zorgden alsnog voor het 4 – 4 gelijkspel. Een zucht van opluchting stoof door Oosterzele. Wat een derby in Oosterzele. VGO – Cercle Melle had alle ingrediënten die je kan wensen, een aangenaam weertje, uitstekende grasmat (een pluim voor de terreinverzorger), acht doelpunten, spanning tot de laatste minuut. Een onvervalste thriller, een sensationele ontknoping. De slotfase werd een zenuw-sloper. Bloed, zweet en tranen kostte het VGO om na hard werken in extremis toch nog een oververdiend punt uit de brand te slepen.

Brent Schuddinck

Het werd een intense wedstrijd met veel strijd. VGO toonde vechtlust en toonde veel veerkracht, het wist nog finaal de 2 – 4 achterstand om te buigen in een 4 – 4 gelijkspel. Cercle Melle klom via Bauwens, Dewaele, Quipor, en Anrys telkens op voorsprong. Het 4 – 4 gelijkspel voelde bijna aan als een zege. VGO wist viermaal een achterstand tegen Cercle Melle nog goed te maken. Een straffe comeback. Het capituleerde niet, het lukte met veel overgave een fameus gelijkspel. Een serieuze dosis veerkracht. Om telkens terug te vechten uit schijnbaar verloren posities telt vooral mentale kracht. Na twee opeenvolgende nederlagen tegen De Pinte en HT Zwijnaarde bleef de groepsgeest intact. De ploeg heeft geen uitgesproken vedetten, wel stroopt iedereen de mouwen voor mekaar op. Matthias De Jaeger (2 x), Alexis Fajardo en Brent Schuddinck deden met hun treffers het vuur oplaaien. Matthias De Jaeger speelde een beresterke partij bekroond met twee doelpunten. Hij toonde waarvoor hij naar VGO gekomen is. En trainer Stijn De Vriendt draagt zijn passie over op het hele elftal. Een goede mentaliteit op de training. Nooit opgeven hoort nu eenmaal bij de ziel van Voorwaarts Gijzel Oosterzele. Natuurlijk moet je fysiek in orde zijn om goals op te halen. Na het gelijkspel (een opsteker) tegen Cercle Melle staat VGO nog altijd in de linker-kolom, 6 de met 18 punten.

Matthias De Jaeger
Alexis Farjardo

Zondag 20 november (aftrap 14 u 30) komt Eendracht Vinkt naar Oosterzele. VGO  blikt met vertrouwen vooruit op het komend duel met Eendracht Vinkt (12 de, 11 punten). VGO krijgt een nieuwe kans om de zesde driepunter van het seizoen te boeken. VGO wil zondag alle registers open trekken om de drie punten te halen. In de reeks 3 B zijn veel ploegen aan elkaar gewaagd. Elke week zijn er verrassingen. De entourage van VGO hoopt dat het team de intensiteit waarmee ze tegen Cercle Melle speelde nu kunnen koppelen aan driepuntengewin. VGO (6de) tegen Vinkt (12 de), ongeacht de plaats in het klassement weet Voorwaarts Gijzel Oosterzele wat het te doen staat tegen Eendracht Vinkt. Winnen!. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).