Sint-Cecilia Sint-Maria-Oudenhove in 2013

Zottegem: Sint-Ceciliafeesten en muzikale misvieringen

Het is de periode van het jaar waarin muziekverenigingen naar goede traditie hun patrones Sint-Cecilia vieren. De muzikanten van de Zottegemse harmonie Vrije Kunstkring doen dit op zondag 20 november en vooraleer zij de benen onder tafel mogen steken, zullen zij bij deze gelegenheid eerst in de dekenale kerk aan de Markt om 11 uur de hoogmis muzikale luister bijzetten.

Zowel bij de muziekmaatschappij Sint-Cecilia Sint-Maria-Oudenhove als bij de fanfare Moed en Volharding Velzeke staat de Sint-Ceciliaviering volgende week zaterdag 26 november op het programma. Uiteraard gaat dit ook telkens gepaard met een feestdis maar ook deze muziekverenigingen zullen eerst een extra misviering (buiten de regeling van de vaste weekendmissen) opluisteren, respectievelijk in de parochiekerk van Sint-Maria-Oudenhove om 10 uur en in de kerk van Velzeke om 18u30 (samen met het plaatselijk Sint-Martinuskoor). Nogmaals in de dekenale kerk zal ook op zondag 27 november de hoogmis van 11 uur muzikaal omlijst worden, ditmaal door het mannenkoor Sint-Gregorius dat aan de centrumkerk verbonden is.