Merelbeke De Sint werd ontvangen door burgemeester Filip Thienpont aan de jachthaven

Half november word de lieve kindervriend Sint Niklaas en zijn knechten in Merelbeke ontvangen aan de jachthaven. Dit jaar ging het feest door zonder beperkingen. Het word georganiseerd door het handelscentrum en de gemeente.

Vele kinderen stonden de Sint en zijn knechten in dit barre weer  op te wachten aan de jachthaven. Rond 13.30 uur meerde de Sint met zijn boot aan in de jachthaven en begaf hij zich tussen de kinderen. Burgemeester Filip Thienpont, schepenen Tin De Keukelaere, Luc Van Huffel en Pascal Rousseau ontvingen de Sint en zijn knechten hartelijk. Daar na werd ieder kind persoonlijk ontvangen en konden de kinderen hun gemaakte tekeningen afgeven. Na de ontvangst stapte te Sint in de koets en reed door het centrum van de gemeente en bezocht ook nog de handelaren.