Geboortebos wordt op een nieuwe leest geschoeid in Brakel

In het verleden werd door de gemeente Brakel elk jaar een geboortebos aangelegd. Door corona is dit eventjes in de vergeethoek terechtgekomen maar nu zien we dat er een nieuw initiatief wordt genomen op zaterdag 3 december 2022.

Kinderen van 2018-2019-2020 en 2021 zullen per jaar één boom planten. Er wordt o.m. een Japanse notenboom, een ruwe berk, een zwarte walnoot en een tamme kastanje worden geplant vertelt schepen voor milieu Peter Vanderstuyf.  Naast de geboorteboom krijgt elke ouder nog en boom om thuis te planten. “Op deze wijze wordt toch heel wat bijkomend  groen gecreëerd. Vervolgens wordt er nog een biertje aangeboden.

Duidelijk een andere stijl dan vroeger toen er op percelen talrijke bomen werden geplant door ouders en kinderen. Alleen zien we op verschillende plaatsen door de bomen het bos niet meer. De toenmalige bossen zijn letterlijk overgenomen door de natuur met heel wat kruid zodat een boom terugvinden gewoonweg zeer moeilijk wordt.  Heel wat bomen zijn er tevens niet meer.