©Vlaams Belang Herzele

Vlaams Belang Herzele organiseerde Thema-avond Landbouw in Steenhuize

Zaterdag 19 november was Vlaams Belang Herzele organisator voor een thema-avond rond landbouw. Met Vlaams Belang Parlementslid Stefaan Sintobin en dr. Peter De Swaef haalde men alvast twee gastsprekers in huis die café Berghof konden vullen met verontruste landbouwers uit Herzele en omgeving.
Dat de landbouwsector nog maar eens in de hoek zitten waar de klappen vallen is duidelijk. Het nieuwe stikstofplan dat op tafel ligt zet de verhoudingen tussen de sector en de politiek op scherp.

©Vlaams Belang Herzele – Vlaams Belang Parlementslid Stefaan Sintobin

“Uiteraard ligt de verantwoordelijkheid grotendeels bij het Europese beleidsniveau, maar het zijn wel de partijen die in Vlaanderen de handen in de lucht steken en zeggen dat ze weinig kunnen doen, omdat ze enkel moeten uitvoeren wat Europa hen opdraagt, die in het Europees Parlement op het groene knopje drukken”, stelt Sintobin.

Afdelingsvoorzitter Freddy Van Liedekerke maakt zich grote zorgen over de toekomst van onze landbouwers. In een gezonde economie is landbouw de fundamentele bouwsteen. Vandaag hangen er echter donkere wolken boven ons hoofd. Niet alleen ligt onze economie onder vuur door de verhoogde energieprijzen, maar ook de nodige milieumaatregelen bedreigen landbouwbedrijven in hun dagelijkse activiteiten. Het Vlaams Belang staat aan de zijde van onze landbouwers want we moeten onze landbouw gezond en welvarend houden!

Het is onder andere met studiedagen en thema-avonden als deze dat het Vlaams Belang zich inhoudelijk op de kaart wil zetten in kader van hét verkiezingsjaar 2024. Ook in Herzele zal de partij naar de gunst van de kiezer dingen bij de lokale verkiezingen van oktober 2024, besluit Freddy Van Liedekerke

©Vlaams Belang Herzele