Ben jij bij de beste tien voetbalkenners van Zottegem?

Naar aanleiding van het Europees voetbalkampioenschap voor landenteams in 2021 lanceerde de stad op initiatief van schepen van sport Brecht Cassiman en burgemeester Evelien De Both (toen nog schepen van lokale economie) de online voetbalpronostiek Tifogame. In tegenstelling tot verleden jaar toen dit met grote trom aangekondigd werd, blijkt het ditmaal nauwelijks bekendgemaakt en geweten dat een gratis pronostiekje wagen ook nu ter gelegenheid van het WK mogelijk is. Hiervoor werd het nodige online wedstrijdplatform trouwens ook reeds vorig jaar door de stad aangekocht bij Tifogroup BV uit Oostende.

Nog vorig jaar klonk het uit de mond van de initiatiefnemers dat het de bedoeling was met deze actie tegelijk ook de lokale handelaars te promoten en het lokaal shoppen nog aantrekkelijker te maken. Door een 40-tal middenstanders werd toen ingetekend voor deelname én een eigen prijzenpot voorzien (naar wij achteraf vernamen, werd dit voor de meesten niet winstgevend). Ditmaal echter zijn de handelaars niet betrokken. In zijn antwoord op onze vraag naar de reden hiervan verwijst (huidig) schepen van lokale economie en middenstand Brecht Cassiman niet naar de inmiddels ‘verstoorde’ relatie tussen het stadsbestuur en de verenigde handelaars die niet akkoord gaan met de plannen voor de herinrichting van de Heldenlaan en met de manier (zonder inspraak) waarop deze plannen vorm kregen. In zijn uitleg houdt schepen Cassiman het bij de vaststelling dat “in de lijn van de trend in heel het land dit winterse WK ook bij de Zottegemse handelaars niet veel WK-koorts met zich heeft meegebracht en er daarom voor geopteerd is om met deze editie vooral op horecazaken en voetbalclubs in te zetten”.

Dit neemt niet weg dat alle Zottegemnaren via www.tifogame.be/nl/platforms/zottegem-wk22-f0e een pronostiek kunnen invullen. Een overkoepelend klassement zal dan uitmaken wie dé grootste voetbalkenner van Zottegem is. Voor hem of haar is een cadeaubon van 250 euro voorzien. Maar ook de anderen van de top-tien delen mee in de totale prijzenpot van 725 euro: bonnen van respectievelijk 150 en 100 euro zijn weggelegd voor de tweede en derde, bonnen van elk 50 euro voor de vierde en vijfde, en bonnen van telkens 25 euro voor de rest van de tien beste voetbalkenners van Zottegem.