Op Zottegems marktplein ook WK-voetbal met ‘beperkte’ afterparty

In een eerder NUUS-artikel (zie via deze link) kon u reeds vernemen dat er in de komende weken op het Zottegemse marktplein ook plaats zal zijn voor Koning Voetbal naar aanleiding van het voetbalwereldkampioenschap voor landenteams in Qatar. Een uitzonderingsbepaling in het kerstmarktreglement laat de uitbaters van een permanente stand op de kerstmarkt namelijk toe om tevoren ook al hun chalet te openen voor de uitzending van de matchen van de Rode Duivels, meer bepaald op woensdag 23 november om 20 uur tegen Canada, op zondag 27 november om 14 uur tegen Marokko en op donderdag 1 december om 16 uur tegen Kroatië. Ook als de Belgische nationale ploeg na deze groepsfasematchen doorstoot naar de achtste finales en bij eventuele nog verdere matchen van de Rode Duivels in het WK-tornooi, zullen die wedstrijden op drie grote schermen in de tent te zien zijn, dan in combinatie met de eigenlijke kerstmarkt (van 2 tot 30 december).

AFTERPARTY MET EINDUUR

Om een en ander binnen de perken te houden voor de buurtbewoners die dus in zowat anderhalve maand tijd de WK-voetbalgekte en de kerstmarktavonden alsook daarna nog de carnavalsviering en -fuif in het stadscentrum moeten verduren, werden einduren voorzien voor de afterparty’s na de uitzending van de Rode Duivels-matchen. Zo mag er op woensdag 23 november eventueel gefeest worden tot 23 uur en na de wedstrijden op zondag 27 november en donderdag 1 december tot ten laatste 21 uur. Als de Rode Duivels het verder schoppen dan de groepsfase van het WK-tornooi en wanneer de daaropvolgende wedstrijden zouden plaatsvinden op een dag waarop de kerstmarkt eigenlijk gesloten is (maandag – dinsdag – woensdag), mogen permanente standhouders hun chalet dan uitbaten van 15 tot 21 uur (in geval van aftrap om 16 uur) of van 18 tot 23 uur (in geval van aftrap om 20 uur).