Leerlingen GBS De Vlindertuin timmeren boekenruilkast

De leerlingen van de klas van meester Andres van GBS De Vlindertuin in Borsbeke hebben een boekenruilkast getimmerd.

“Omdat we als school sterk inzetten op lezen. Naast lees(groot)ouders, verteltassen, een schoolbib en leeswedstrijden is er nu dus dit initiatief”, zegt directrice Els De Durpel. “Want lezen is meer dan alleen taal of kennis. Verhalen en gedichten helpen kinderen ook om zich beter in te leven en om meer begrip te hebben voor anderen. Wat voor een betere sociale ontwikkeling zorgt. Het is ook heel ontspannend om weg te dromen in een verhaal. Hun verbeeldingsvermogen wordt zo ook verruimd, wat dan weer hun creativiteit aanwakkert. Een eigenschap die kan leiden tot innovaties en oplossingsgerichter denken. Kortom: ‘’Verhalen zijn brandstof voor het brein. En dat maakt lezen zo belangrijk. De boekenruilkast werd op het einde van de Voorleesweek (19 – 27 november, red.) plechtig geopend. Voor alle boekenwurmen die graag eens komen snuisteren, een boek willen schenken of ruilen. In de Pastorijstraat in Borsbeke, onder de lindeboom van GBS De Vlindertuin, kan je de minibieb vinden.”

Meer info?

Website GBS De Vlindertuin