Archieffoto 2021

Inbrekers op pad in Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem

Navraag bij de politiezone Zottegem/Sint-Lievens-Houtem leert dat er momenteel bijna dagelijks inbraken of pogingen tot zijn in Zottegem, Herzele en Sint-Lievens-Houtem.

Zo werd vorige week woensdag 23 november ingebroken in een woning in de Guchterstraat in Sint-Antelinks (Herzele). De feiten gebeurden rond 19 uur. Er werd via het BIN-netwerk een signalement van de vermoedelijke daders verspreid: twee blanke mannen met een kap over het hoofd. Vrijdag 25 november werden in de vooravond vier inbraken vastgesteld in Sint-Lievens-Houtem: twee in een appartementsgebouw in de Schoolstraat en 2 woninginbraken in Bruisbeke. In het BIN-signalement dat toen werd verspreid werd gevraagd uit te kijken naar: 3 vrouwen van ongeveer 30/40 jaar oud waarvan één een opvallende witte haarband droeg. Ze zouden zich verplaatst hebben met een (zilver)grijze/zwarte wagen. Vrijdagavond 25 november werd de politie gealarmeerd nadat een bewoner van de Oombergenstraat in Oombergen (Zottegem) die net was thuisgekomen een verdachte persoon had aangetroffen in zijn tuin. Zondagochtend rond 6.30 uur tot slot merkte iemand verdachte handelingen op in Dries in Sint-Lievens-Houtem. In het BIN-signalement werd gevraagd om uit te kijken naar een man van ongeveer 1 meter 80 met grijze trainingsbroek en lichtgroene hoodie met kap.

Tips van de politie
  • Ook al ben je maar even weg, laat alles slotvast achter (wagen, woning, tuinhuis, garage, …). Verberg sleutels niet in de onmiddellijke omgeving.
  • Laat een lampje branden bij afwezigheid ’s avonds en werk eventueel met een tijdschakelaar.
  • Berg waardevolle spullen op en laat ze niet in het zicht van potentiële inbrekers liggen.
  • Laat geen mogelijke hulpmiddelen (ladder, hamer, …) slingeren in en rond de woning.
  • Geef de woning bij langdurige afwezigheid een bewoonde indruk. Laat de brievenbus legen en zorg ervoor dat de rolluiken af en toe eens worden opgetrokken. Vraag eventueel ook afwezigheidstoezicht aan.
  • Registreer/fotografeer je waardevolle voorwerpen en juwelen.
  • Sluit alle toegangen af, ook op hogere verdiepingen!