Restaurants van 3 Herzeelse chefs in de nieuwe Gault&Millau gids

De nieuwe Gault&Millau Belux gids 2023 werd begin deze maand voorgesteld. In Herzele verdienden restaurant Alexandre, Asiette de Juliette en Promenade 18, na het bezoek van de anonieme inspecteurs, een plaats in deze gids mét een mooie score.

“Deze 3 Herzeelse chefs en hun team, waarvan 2 restaurants in Herzele, zorgen voor een dichte concentratie van restaurants met de symbolische koksmuts in onze regio. En daar zijn we, als lokaal bestuur, ontzettend trots op”, zegt schepen van Lokale Economie Heidi Knop (Open VLD). “Het moet hier een goede bodem zijn voor chefs want ook Peter Goossens is van Herzele. Voor restaurant Alexandre is het al het 3de jaar op rij dat ze in deze gids vermeld worden. Asiette de Juliette opende pas dit jaar de deuren en kreeg meteen een mooie score toegewezen door de inspecteurs van Gault& Millau. Ook Herzelaar Dirk van restaurant Promenade 18 in buurtgemeente Sint-Lievens-Houtem is, net als de andere chefs, vereerd met de vermelding in de gids. Om het met de woorden van de chefs zelf te zeggen “het is een vorm van erkenning voor ons werk, en dat doet deugd”.