Opnieuw 17 rijbewijzen ingetrokken. ‘Mentaliteitswijziging is nodig’, reageert de politie.


Beeld: TV-Oost

Geraardsbergen. In het kader van de nationale actie ‘afleiding achter het stuur’ deed de dienst verkeer van de Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde op vrijdag 25 november nogmaals controle. Deze keer stelde de politie zich op de N8 te Ophasselt op en op de Astridlaan, ter hoogte van het kruispunt met de Oudenaardsestraat. Maar liefst 17 bestuurders werden op gsm-gebruik achter het stuur betrapt. Hun rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 8 dagen. Alle 17 bestuurders werden onderworpen aan een ademtest, maar bliezen ‘Safe’.

Vorig weekend trok de politie van Geraardsbergen/Lierde ook al 26 rijbewijzen om dezelfde reden in. De politie maakt gewag van ‘teleurstellende resultaten’. ‘Een mentaliteitswijziging is dringend nodig.’ Bij één op de vier zware ongelukken in het verkeer, is afleiding door o.a. gsm-gebruik achter het stuur bepalend. De straf is niet mals: de bestuurder krijgt een boete van €174. Bovendien wordt het rijbewijs voor 8 dagen ingetrokken.

Julien Borremans