Problemen voor Sinterklaas in Zottegem

Donderdag maakten Sinterklaas en zijn gevolg hun intrede in de Vrije Basisschool Sint-Barbaracollege in Zottegem maar dat verliep niet zonder problemen.

Directeur Kurt Van Maldergem legt uit: “Naar jaarlijkse gewoonte mochten wij op 1 en 2 december de goede Sint en zijn pieten verwelkomen op onze afdelingen Trapstraat 26 en Heilig-Hartplein 3 te Zottegem. In de Trapstraat waren de pieten aan het voetballen en kwam plots hun voetbal op de speelplaats terecht! Meteen de start van een hilarische feestnamiddag. Bij de intrede op de Heilig Hartafdeling was er iets grandioos fout gelopen. Alle pieten waren hun krachten kwijtgeraakt! Gelukkig bestaat er wel een spreuk om alle pieten hun kracht terug te geven. En raad eens? Ja hoor, de kinderen van SBC slaagden erin om deze spreuk te ontrafelen! Dit was enkel maar mogelijk door tijdens de voorbije week een heus pietenparcours af te leggen en zo telkens een woordje van de spreuk te verzamelen. Enkel door samen te werken en samen de spreuk uit te spreken, konden de pieten en de Sint geholpen worden. Na deze tumultueuze start was het tijd voor de Sint en zijn pieten om te genieten van de optredens die de kinderen voor hen in petto hadden. Niet in de grote fuifzaal aan de Bevegemse Vijvers deze keer, maar knus en gezellig in onze eigen school, waar ook de (groot)ouders welkom waren om hun kapoen aan het werk te zien. Wat werd er genoten vandaag in het Sint-Barbaracollege!”