VIDEO: Zware brand nadat jongeren sigaret weggooien

In Lierde brandden zondagavond twee garageboxen uit. Niemand raakte gewond. De brand ontstond toen jongeren een brandende sigaret weggooiden.

De garageboxen bevonden zich in de stationsbuurt. Van de in totaal negen brandden er twee uit.  De felle brand ging gepaard met veel rookontwkkeling. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen bleek al snel dat de brand was veroorzaakt door de jongeren. Die hadden nog geprobeerd het vuur te doven maar vluchtten daarna alsnog weg. Later keerden ze alsnog op hun stappen terug en konden verhoord worden door de politie. De twee garageboxen brandden volledig uit maar de brandweerploegen uit Brakel en Geraardsbergen konden vermijden dat het vuur uitbreiding nam naar de omliggende woningen en een bakkerij.

Klik hier voor VIDEO