Japan verlekkerd op Belgisch bier van brouwerij Roman

Op de Belgische economische missie naar Japan onder leiding van H.K.H. prinses Astrid van 3/12/2022 tot 7/12/2022 is een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen Brouwerij Roman en Eurasia Trading. Op die manier zal de oudste familiebrouwerij van België toegang krijgen tot de Japanse markt. “Als marktleider in Belgische bieren is Eurasia Trading de juiste partner om onze bieren tot bij de Japanse consument te brengen” geeft Export manager Pieter Demerie aan. Na eerdere contracten in China, Taiwan en Zuid-Korea is Japan een volgende stap in de afzet van de Roman bieren in Azië. “De interesse in Belgisch bier is in opmars in Japan” vult CEO Lode Roman aan. “Het is vooral ons witbier en speciaalbier zoals Ename, Gentse Strop et Adriaen Brouwer waar vraag naar is. Daarenboven is Japan een land van tradities, men heeft er veel respect voor een Belgisch familiebedrijf dat reeds 14 generaties bestaat. We hopen om hier samen met Eurasia Trading een mooie groei te realiseren.” Vanaf januari 2023 zullen de eerste containers met Roman bieren richting Japan vertrekken.