Nutsbedrijf Fiberklaar onderzoekt mogelijkheid tot aanleg fibernetwerk in Ninove

Het Vlaamse nutsbedrijf Fiberklaar heeft plannen om een glasvezelnetwerk aan te leggen in Ninove. Een fibernetwerk (glasvezel) geeft de gebruiker een betere internetbeleving door te zorgen voor een stabielere verbinding, hogere snelheden en scherper beeld.

In samenspraak met de stad Ninove beslist Fiberklaar om te onderzoeken of zij in de straten van stad Ninove een fibernetwerk kunnen aanleggen. De door Fiberklaar aangestelde aannemer Solutions30 voert dit onderzoek fysiek uit met landmeters in de straten. Het is de bedoeling om de openbare wegen en de aansluitingen naar de individuele percelen op te meten en de nodige voorbereidingen op te maken. Hierbij is het mogelijk dat de landmeters ter inventarisatie foto’s maken van de gevels. Solutions30 verzamelt tijdens het onderzoek data die niet-persoonsgebonden zijn en ook enkel gebruikt worden voor de voorbereiding van de aanleg van ‘nutsleidingen’.

De medewerkers van Solutions30 zijn herkenbaar aan een geel hesje en beschikken over een geldige legitimatiepas met foto.

Vraagt u zich af of deze technici wel degelijk in opdracht van Fiberklaar werken? Of hebt u andere vragen over dit project? Spreek de technici in uw straat aan of neem contact op met Solutions30 via het gratis nummer 0800 159 05 (op werkdagen van 9 tot 17 uur) of solutions30@fiberklaar.be