Sint-Barbaraviering bij Brandweer Zottegem – deel 2

Zoals u in een vorig NUUSbericht al kon lezen (zie via deze link), gebeurt de traditionele Sint-Barbaraviering bij de Zottegemse brandweer – behalve de wegens corona uitgestelde viering van eind maart – ieder jaar en ook nu weer naar aloude gewoonte in twee “schuifjes”. Na voorbije zondag zijn de Zottegemse spuitgasten zodoende op zaterdag 10 december nogmaals aan feesten toe.

Hiervoor verzamelen ze om 16 uur aan de brandweerkazerne in de Meengracht vanwaar ze dan op de tonen van de brandweerfanfare vertrekken voor een muzikale optocht via de Bruggenhoek, D. Van Den Bosschestraat, Heldenlaan, A. Scheirisstraat, Markt, Heldenlaan, D. Van Den Bosschestraat en Bruggenhoek terug naar het brandweerarsenaal. Onderweg wordt ook – ieder jaar telkens bij andere steunende ereleden-herbergiers – halt gehouden voor een drietal cafébezoeken. Ditmaal zijn deze stops voorzien aan café De Reinaert, James en Den Egmont. Daarna (vanaf 19 uur) wordt het Sint-Barbarafeest voortgezet in de brandweerkazerne zelf waar het wagenpark in de garage dan plaats moet maken voor een receptie, een walking dinner en als afsluiter het traditionele privé-brandweerbal. De taptoe is voorzien om 3 uur.